Menu:

Geweldig nieuws deze week van de Hartstichting! In heel Nederland kan nu binnen 6 minuten worden gestart met reanimatie bij een hartstilstand. Die mijlpaal is bereikt doordat het aantal burgerhulpverleners met bijna 50% is gegroeid. Ook het aantal AED’s nam de afgelopen jaren fors toe. Helaas wordt onderhoud van de AED regelmatig vergeten waardoor deze niet binnen 6 minuten inzetbaar is in een noodsituatie. Periodieke controle is van levensbelang! (Afbeelding Hartstichting)

Bij een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal voor de grootste overlevingskans. Binnen een zogenoemde 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand: ze bellen 112, starten met reanimeren en zetten een AED in.

Onderhoud AED van levensbelang

Op dit moment zijn maar liefst 245.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener bij reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Dit waren er 4 jaar geleden 170.000. Met die enorme groei kunnen nu bij elke 112-melding van een hartstilstand burgerhulpverleners worden opgeroepen. Daarnaast neemt het aantal AED’s fors toe. Momenteel hangen er in Nederland bijna 24.000 AED’s. Dit waren er 4 jaar geleden 12.000, meldt de Hartstichting.

AED zonder accu op tiende verdieping!

Ook steeds meer bedrijven en organisaties zien in dat een AED levens kan redden. Uit veiligheidsoogpunt breiden ze hun BHV-middelen daarom uit met een automatische externe defibrillator. Een goed begin! Helaas maken de controleurs van deBesteEHBOdoos in de praktijk vaak mee dat de apparaten niet inzetbaar zijn omdat ze niet goed onderhouden worden. Accu’s of batterijen zijn leeg. Elektroden zijn uitgedroogd. Onlangs ontdekte één van onze medewerkers dat er op de tiende verdieping van een kantoorgebouw een AED hing waar niet eens een batterij in zat. Je wilt er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren!

Onderhoudscontract AED

De batterijen en elektroden van een AED hebben een houdbaarheidsdatum. Daarna zijn ze aan vervanging toe. Ook bij storingen of na inzet van een AED is controle nodig. Het is een veilig en geruststellend idee als u dit belangrijke onderhoud periodiek en deskundig laat uitvoeren. Wij kunnen u hierin volledig ontzorgen. Koopt u bij ons een AED dan kunt u meteen een onderhoudscontract afsluiten. U hebt daarbij keuze uit verschillende pakketten:

Advies op maat?

Wilt u een advies op maat over aanschaf en onderhoud van een AED? Neem dan contact op met onze salesmanager Arne Koolmeijer via arne@debesteehbodoos.nl.