Search
Close this search box.
Menu:

Een plotselinge hartstilstand of reanimatie kan een intense ervaring zijn voor mensen zonder medische achtergrond. Gelukkig speelt de ontwikkeling van AED’s daar goed op in. Nieuwe defibrillatoren die op de markt komen zijn steeds simpeler en sneller in gebruik. Zo kunnen onervaren (burger)hulpverleners met vertrouwen een effectieve reanimatie uitvoeren. Alle AED’s van MINDRAY zijn ontwikkeld vanuit die gedachte. Ze bieden de juiste begeleiding en aanmoediging om levens te redden.

Mindray AED’s: reanimeren met vertrouwen

Mindray is specialist in medische apparaten en oplossingen. Het zijn professionals op het gebied van defibrillatoren. Het bedrijf neemt actief deel aan de promotie van AED’s en andere initiatieven op het gebied van de volksgezondheid waardoor de gezondheidszorg toegankelijker wordt voor het grote publiek.

deBesteAEDwinkel heeft in de webshop enkele modellen opgenomen, waaronder de uitgebreide Mindray Beneheart C2 en de voordeligere Mindray Beneheart C1A. Beide modellen zijn te verkrijgen als volautomaat of halfautomaat.

De uitgebreide Mindray Beneheart C2

De Mindray Beneheart C2 AED heeft een groot LED-scherm voor weergave van visuele instructies om de gesproken instructies te verduidelijken. Speciale technologie zorgt ervoor dat de snelheid en informatie van de gesproken instructies zich aanpassen aan het tempo van de hulpverlener. Bij langzamere en dus waarschijnlijk minder ervaren hulpverleners worden de instructies langzamer en meer uitgebreid. Verder past het volume van de gesproken instructies zich aan, aan het omgevingsgeluid waardoor de instructies van de defibrillator altijd goed te horen zijn.

Baby/kind-knop

Verder is de AED uitgerust met verschillende extra opties, zo kan het AED apparaat in meer talen ondersteuning geven. Het wisselen tussen de talen gaat met een knop boven aan de AED. Er zit ook een baby/kind-knop op de AED om het af te geven energieniveau aan jonge slachtoffers aan te passen.

Het unieke aan de AED’s uit de Mindray Beneheart C-series is dat de reanimatieondersteuning ook wordt aangepast naar 15 compressies en 2 keer beademen bij kinderen, wanneer deze instelling geactiveerd is. Het 15:2 kinderprotocol wordt gebruikt door ervaren hulpverleners tijdens een reanimatie.

Qshock: binnen 8 seconden een schok

Door de nieuwe QShock technologie wordt de schok al tijdens de analyse opgeladen en kan de AED de eerste schok afgeven binnen 8 seconden na het openen van het apparaat.

De Mindray BeneHeart C2 AED begeleidt de hulpverlener via gesproken instructies en aan de hand van interactieve video’s die op het scherm te zien zijn. Het apparaat biedt duidelijke teksten en bijbehorende video’s die de gesproken instructies en de mate van hulp versterken.

De voordelige Mindray Beneheart C1A

De Beneheart C1A AED is een voordelige AED van Mindray. De C1A heeft geen scherm maar vaste afbeeldingen van instructies op de plek van het scherm staan. De hulpverlener krijgt dus alleen gesproken instructies. Verder gelden alle specificaties zoals hierboven beschreven bij de C2 ook voor de C1A.

Hoge stof- en waterbestendigheid (IP 55)

Het ontwerp van de BeneHeart C1A AED heeft als groot voordeel dat deze AED optimaal beschermd is tegen invloeden van buitenaf,  hoge stof- en waterbestendigheid (IP 55). Daarnaast is de AED robuust en uiterst schokbestendig: zelfs na een val op een hard oppervlak van 1 meter hoogte blijft de AED betrouwbaar functioneren.

Volautomaat en halfautomaat

Zowel de C2 als de C1A zijn verkrijgbaar als vol- of halfautomaat. Een volautomatische uitvoering geeft zelfstandig een schok wanneer het nodig is. Een halfautomatische uitvoering zal via een gesproken opdracht aangeven wanneer een schok nodig is. Vervolgens moet de gebruiker op een knop drukken om daadwerkelijk de schok toe te dienen.

De Mindray nader bekeken

Onze salesmanager Arne Koolmeijer onderwierp de Mindray AED aan een grondige inspectie. Lees hier wat hem is opgevallen. Wilt u liever mondeling advies over de aanschaf van een AED? Neem dan contact op via arne@debesteehbodoos.nl of bel 06 – 270 27 821.