Search
Close this search box.
Menu:

deBesteEHBOdoos is al 10 jaar sociaal ondernemend. Ook in de toekomst blijven we lekker sociaal bezig en proberen we zoveel mogelijk impact te maken. We boren steeds nieuwe bronnen aan om werkgelegenheid te scheppen voor mensen met een arbeidsbeperking. Zo openden we hier op deze website onlangs een eigen webshop voor AED’s: www.deBesteAEDwinkel.nl. Hoe meer AED’s we op sociale wijze verkopen, hoe meer kwetsbare mensen we aan de slag kunnen helpen.

Sociale webshop voor AED’s

deBesteAEDwinkel biedt een breed assortiment AED’s, batterijen, elektroden, kasten en AED-trainers tegen concurrerende prijzen. Het verschil met andere leveranciers van AED’s is dat deBesteAEDwinkel dit doet met sociale impact. Zoals gezegd bieden we mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt een vaste arbeidsplaats. We steunen ook goede doelen in binnen- en buitenland en we werken zo duurzaam en circulair mogelijk.

Onderhoud AED van levensbelang

deBesteAEDwinkel voorziet u niet alleen van de juiste AED. We ontzorgen u ook voor de controles van het apparaat. Dit is van levensbelang. Door gebrek aan onderhoud blijken AED’s in de praktijk namelijk vaak niet inzetbaar. Batterijen of accu’s zijn leeg. Of elektroden zijn uitgedroogd. Met een periodieke controle voorkomt u dat u in het geval van een hartstilstand met lege handen staat.

Elke dag overlijden 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans dat slachtoffers een hartstilstand overleven is sterk verhoogd als er binnen 6 minuten een reanimatie start en een AED wordt ingezet.

Missie sociaal ondernemen

deBesteAEDwinkel is onderdeel van deBesteEHBOdoos. Onze missie is al 10 jaar sociaal ondernemen. Sinds 2017 is ‘deBeste’ in het bezit van het hoogst haalbare keurmerk op dit gebied: Trede 3 / PSO30+. Trede 3 geeft aan dat de onderneming behoort tot de 10% best presterende bedrijven in Nederland als het om sociaal ondernemen gaat. PSO 30+ betekent dat minimaal 30% van het personeel een (arbeids)beperking heeft. In de praktijk geldt dit zelfs voor 12 van de 15 werknemers die in dienst zijn!

Social return en sociaal aanbesteden

Heeft u een Social Return Verplichting? Dan bent u bij deBesteAEDwinkel.nl aan het goede adres!

Dankzij ons PSO30+-keurmerk kunt u de kosten voor onderhoud en aanschaf van verbanddozen en AED’s volledig in mindering brengen op uw Social Return – verplichting.

Bovendien komen we als sociale onderneming in aanmerking voor het uitzetten van voorbehouden opdrachten bij aanbestedingen (art. 2.82 Abw).